Takaisin

Nissan X-Trailin menestystarina saa jatkoa Mestarien liigan finaalin yhteydessä

  • Nissan X-Trailin uudistettu versio julkistetaan ennen Mestarien liigan loppuottelua
  • Uutuusmallissa on entistä ehompi ulkomuotoilu, hienostuneemmat sisätilat ja paljon innovatiivista uutta teknologiaa
  • Myös itseohjautuva ProPILOT-teknologia saadaan uuteen X-Trailiin ensi vuonna
  • Nissan on Mestarien liigan virallinen yhteistyökumppani

Nissan X-Trail on maailman myydyin SUV ja jalkapallon Mestarien liiga maailman seuratuin vuosittain järjestettävä urheilutapahtuma. Mikä olisikaan siis parempi aika jatkaa X-Trailin menestystarinaa kuin juuri Mestarien liigan loppuottelun alla?

Uusi X-Trail tarjoaa useita uudistuneita ominaisuuksia, jotka kohentavat sen laatua ja hienostuneisuutta entisestään. Näihin kuuluvat muun muassa näyttävä uusi ulkomuoto, entistä paremman laatuvaikutelman antavat sisätilat sekä innovatiiviset uudet teknologiat, jotka tekevät ajamisesta vieläkin turvallisempaa.

Ulkomuotoilun uudistukset

X-Trailin keulan uutuusominaisuuksia ovat entistä leveämpi V-motion-etusäleikkö sekä uudelleen muotoiltu, kiiltävän mustan viimeistelyn saanut etupuskuri, jossa myös koriväriä on hyödynnetty aikaisempaa laajemmassa mittakaavassa.

Uudistetuissa ajovaloumpioissa päiväajovalojen tunnusomainen bumerangikuvio on saanut entistä modernimman tulkinnan. Lisäksi halogeeni- ja täyslediajovalojen muotoilun välille on tehty selvempi ero. Jälkimmäisiin on nyt ensimmäistä kertaa integroitu kaarrevalojärjestelmä. Sumuvalot ovat nyt suorakulmaiset aikaisempien pyöreiden valojen sijasta.

Auton takapuskuri on muotoiltu vankemman näköiseksi ja viimeistelty uusilla kromiyksityiskohdilla. Takavaloissa on siirrytty pelkkiin ledipolttimoihin. Myös sivulta katsottuna X-Trail on entistä näyttävämpi uusien 17- ja 18-tuumaisten vanteiden ja ylimmän Tekna-varustetason kromattujen kylkilistojen ansiosta.

Lisäksi X-Trail on nyt entistäkin käytännöllisempi auto. X-Trailin sähkötoimisessa takaluukussa on nyt nerokas avaustoiminto, joka toimii kätevästi takapuskurin alla jalkaa heilauttamalla.

Aikaisemmasta mallista tuttujen kuuden värivaihtoehdon lisäksi saatavissa on neljä eloisaa uutta koriväriä: Orange Pearl, Red Pearl, Blue Pearl Metallic ja Dark Brown Pearl.

Sisätilojen parannukset

X-Trailiin tehdyt uudet parannukset perustuvat asiakkailta saatuun palautteeseen. Auton sisällä parannuksiin kuuluu muun muassa uusi, D:n muotoinen ohjauspyörä, joka helpottaa kuljettajan nousemista autoon ja autosta pois sekä parantaa mittariston näkyvyyttä. Ohjauspyörään integroitujen helppokäyttöisten nelisuuntakytkinten ansiosta kuljettaja voi pitää katseensa aina suunnattuna eteenpäin. Ohjauspyörä on myös saatavissa lämmitettynä ensimmäistä kertaa X-Trailissa.

Matkustamossa on hyödynnetty runsaasti uusia materiaaleja. Muun muassa istuinten nahkaverhoilu on entistä korkealaatuisempi. Istuinlämmitys on saatavissa nyt ensimmäistä kertaa sekä eteen että taakse. Tekna-varustetasoon on saatavissa lisävarusteena näyttävä kaksisävyinen (musta/nahanruskea) sisäverhoilu.

Huippuluokan audiojärjestelmää peräänkuuluttaneen asiakaspalautteen pohjalta Tekna-varustetasoon on lisätty vakiona täysin uusi BOSE Premium ‑järjestelmä, johon kuuluu kahdeksan kaiutinta. Tämän tason järjestelmää ei ole aikaisemmin ollut missään Nissanin automallissa Euroopassa.

Kosketusnäytöllä varustetun NissanConnect-järjestelmän uusi käyttöliittymä on helppokäyttöisyydessään entistä enemmän mobiilisovelluksen kaltainen.

Käytännöllistä muuntautumiskykyä

Sisätilojen monikäyttöisyyden ansiosta uusi X-Trail soveltuu täydellisesti seikkailuhenkisille perheille.  Se tarjoaa poikkeuksellista tilaa ja mukavuutta – muun muassa luokassaan eniten polvitilaa toisella istuinrivillä. Uutuusmallissa on myös runsaasti fiksuja säilytysratkaisuja ja käytännöllisiä ominaisuuksia, kuten liukuva ja taittuva toinen istuinrivi.

Sisätilojen uudistetun järjestelyn ansiosta X-Trailin tavaratila on suurempi kuin aikaisemmin ja vetää viisipaikkaisessa versiossa 565 litraa (VDA) edellisen mallin 500 litran sijasta.  Takaistuinten ollessa taitettuina tilaa on peräti 1996 litraa.

Kaikissa X-Trail-versioissa on Nissanin tavaratilanjakaja, joka mahdollistaa tilan jakamisen ja järjestämisen peräti yhdeksällä eri tavalla. Järjestelmä on ihanteellinen koko perheen tarpeisiin ja käsittää muun muassa piilolokeron arvoesineille.

Nissan Intelligent Mobility ‑teknologia

Entistä enemmän joustavuutta ja vapautta ajamiseen tuo itseohjautuva ProPILOT-teknologia, joka tulee uuteen X-Trailiin vuoden 2018 aikana. ProPILOT hallitsee ohjausta, kaasupoljinta ja jarruja täysin automaattisesti maantieajossa yhdellä kaistalla – myös suurella ajonopeudella ja vilkkaassa liikennevirrassa.

X-Trailin varusteluun kuuluvat uusina Nissan Intelligent Mobility ‑järjestelminä myös älykäs hätäjarrutustoiminto jalankulkijan tunnistuksella ja risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä. Jälkimmäinen järjestelmä varoittaa mahdollisesta törmäysvaarasta visuaalisesti ja äänimerkeillä, jos kuljettaja on aikeissa peruuttaa toisen ajoneuvon lähestyessä.

Uuden X-Trailin moottorivalikoima

Uusi X-Trail säilyttää edeltäjänsä kaikki kolme taloudellista moottorivaihtoehtoa, joista kaksilitrainen 177 hv:n dieselmoottori lanseerattiin tänä vuonna. Tämä tarkoittaa, että asiakkaat voivat valita tarpeisiinsa juuri sopivan auton: bensiinimoottorin tai toisen kahdesta dieselvaihtoehdosta, kuusivaihteisen manuaalivaihteiston tai XTronic-CVT-automaatin, etu- tai nelivedon ja viisi tai seitsemän istuinpaikkaa.

Koko moottorivalikoima on esitetty alla:

Moottori

1.6   130 hv diesel

1.6   130 hv diesel

1.6   130 hv diesel

2.0   177 hv diesel

2.0   177 hv diesel

2.0   177 hv diesel

1.6   163 hv bensiini

Vaihteisto

6-v   man. (etuveto)

6-v   man. (neliveto)

CVT   (etuveto)

6-v   man. (neliveto)

CVT   (etuveto)

CVT   (neliveto)

6-v   man. (etuveto)

CO2-päästöt   (g/km)

129

139

135

149

148

158

145

Yhdistetty   polttoaineen kulutus (l/100 km)

4,9

5,3

5,1

5,6

5,6

6

6,2

*Kaikki arvot on mitattu 17 tuuman vanteilla.


Vuonna 2000 tapahtuneen ensilanseerauksen jälkeen koko maailmassa on myyty yli 3,7 miljoonaa X-Trailia, kun mukaan lasketaan Yhdysvallat, missä samaa autoa myydään Rogue-nimisenä. X-Trail on pysynyt jatkuvasti todella suosittuna autona myös Euroopassa, missä sen kokonaismyynti on jo melkein saavuttanut puolen miljoonan auton rajan.

Vuonna 2014 lanseerattua kolmannen sukupolven mallia on myyty Euroopassa noin 115 000 kappaletta, ja sen suosio on kasvanut vuosi vuodelta: myynti kaksinkertaistui vuonna 2015 ja kasvoi jälleen 40 % vuonna 2016.

Tilikauden 2016 aikana X-Trail (Rogue mukaan lukien) oli 766 000 auton kokonaismyynnillä maailman suosituin SUV-malli.


Uusi Nissan X-Trail tulee myyntiin syksyllä 2017.