Takaisin

Uuden Nissan Qashqain muotoilua, teknologiavarustelua ja suorituskykyä on parannettu premium-tason muutoksilla

  • Euroopan ja Suomen myydyin crossover-malli
  • Qashqain muotoilua, laatua, teknologiavarustelua ja suorituskykyä on parannettu suosikkimallin 2,3 miljoonalta omistajalta saadun palautteen perusteella
  • Uusi Tekna+-varustetaso edustaa Qashqai-malliston ehdotonta huippua
  • Itseohjautuva ProPILOT-teknologia tuo ajamiseen enemmän vapautta ja valinnanvaraa
  • Qashqaissa on myös uutta Nissan Intelligent Mobility ‑teknologiaa, kuten älykäs hätäjarrutustoiminto jalankulkijan tunnistuksella
  • Myynti käynnistyy elokuusta 2017 alkaen

Nissan Qashqai – Euroopan myydyin urbaani crossover – on kokenut merkittäviä parannuksia, jotka vahvistavat sen premium-luonnetta entisestään. Parannukset painottuvat nykyaikaistettuun ulkomuotoon, sisätilojen laatuvaikutelmaan, entistä nautittavampaan suorituskykyyn. Lisäksi uudet Nissan Intelligent Mobility –teknologiat parantavat kuljettajan varmuutta ja luottamusta autoon.

Qashqaihin tehdyt parannukset perustuvat asiakkailta saatuun palautteeseen. Niiden tarkoituksena on vahvistaa mallin asemaa segmenttinsä kiistattomana johtajana. Myös varustetasovalikoima on laajentunut uudella Tekna+-varustetasolla, joka on poikkeuksellisen ylellinen crossover-segmentissä.

Vuonna 2007 lanseerattu Qashqai on ollut aina edelläkävijä ja saanut kiitosta luottamusta herättävistä ajo-ominaisuuksistaan. Useiden hienovaraisten parannusten ansiosta uuden Qashqain käsiteltävyys on nyt parempi kuin koskaan.

Autoon on lisätty uusia teknologioita, ja aikaisemmasta mallista tuttuja järjestelmiä on parannettu uusilla turvallisuusominaisuuksilla. Vieläkin enemmän joustavuutta ja vapautta ajamiseen tuo itseohjautuva ProPILOT-teknologia, joka tulee uuteen Qashqaihin ensi vuoden aikana.

Qashqain keula on uudistettu täysin. Uudessa koriin integroidussa puskurissa on hyödynnetty koriväriä aikaisempaa laajemmassa mittakaavassa, ja puskuri on saanut myös uuden, kiiltävän mustan viimeistelyn. Puskurin molemmilla puolella olevat ilmanottoaukot tehostavat moottorin jäähdytystä.

Premium-tason parannusten vaikutus on selvimmin nähtävissä uuden Qashqain sisätiloissa, jotka henkivät erinomaista laatuvaikutelmaa ja hienostuneisuutta. Ohjaamo on nyt myös entistä kuljettajakeskeisempi.

Auton sisällä katse kiinnittyy ensimmäiseksi näyttävään ohjauspyörään, jonka muotoilukieli on yhtenäinen Nissanin uusimpien mallien, täysin uuden Micran ja uuden X-Trailin, kanssa. D:n muotoinen ohjauspyörä on vakiovaruste kaikissa Qashqai-malleissa. Sporttisen kolmipuolaisen ohjauspyörän suora alaosa helpottaa kuljettajan nousemista autoon ja autosta pois.

Ajomukavuuden kehittämisessä painopisteenä oli korin liikkeiden parempi hallinta ja tehokkaampi iskunvaimennus. Tämä tavoite saavutettiin uusilla iskunvaimenninsäädöillä, pienentämällä yksittäisten pyörien jousivakioita ja muotoilemalla muoviosia. Myös kallistuksenvaimentimen jäykkyyttä lisättiin auton käsittelyominaisuuksien optimoimiseksi. Korinvakautusjärjestelmään tehtyjen muutosten ansiosta kori kallistelee nyt vähemmän isojen töyssyjen yli ajettaessa.

Myös uuden Qashqain melu-, tärinä- ja värähtelytasot ovat pienentyneet merkittävästi. Etuovien sisään ja takapyöräkoteloiden taakse on lisätty enemmän ääntä eristävää materiaalia, joka on myös entistä korkealaatuisempaa. Tiivistystä etuovien ympärillä on lisätty ja takaovien ikkunalasi on nyt paksumpi (3,85 mm aikaisempien 3,15 mm:n sijasta).

Nissan tuo uuteen Qashqaihin myös itseohjautuvan ProPILOT-teknologian ensi vuoden aikana. ProPILOT-teknologia on Nissanin ensimmäinen askel kohti täysin itseohjautuvia autoja. Se tuo kuljettajalle lisävapautta automatisoimalla ajamisen arkipäiväisimpiä osa-alueita.

ProPILOT hallitsee ohjausta, kaasupoljinta ja jarruja täysin automaattisesti maantieajossa yhdellä kaistalla – myös suurella ajonopeudella ja vilkkaassa liikennevirrassa. ProPILOT-teknologian aktivointi käy Qashqain ohjauspyörässä olevalla painikkeella. Järjestelmän toimintaan liittyvät tiedot näkyvät monitoiminäytössä mittariston keskellä. ProPILOT-teknologiasta on luvassa lisätietoja lähempänä sen lanseerausta.

Uuteen Qashqaihin tehdyt parannukset ovat Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Saksassa toimivien tiimien käsialaa. Auton tuotanto jatkuu Nissanin Sunderlandin tehtaalla Englannissa.

Geneven autonäyttelyssä tänä keväänä julkistetun Nissan Qashqain myynti alkaa Suomessa elokuussa 2017.

Esittelyssä uusi Nissan Qashqai

Nissan Qashqai on jo lunastanut paikkansa autoilun historiassa. Alkuperäinen Qashqai oli crossover-segmentin edelläkävijä. Vaikka markkinoille on sittemmin tullut yli 20 kilpailevaa automallia, on Qashqai edelleen segmentin ykkönen vertaansa vailla olevalla 10,3 prosentin markkinaosuudella.

Qashqai on myös Nissanin 83-vuotisen historian myydyin malli Euroopassa. Qashqaita on myyty jo yli 2,3 miljoonaa autoa vuoden 2007 lanseerauksen jälkeen. Lisäksi Qashqai on saanut yli 80 palkintoa, muun muassa 19 ”Vuoden auto” ‑tunnustusta eri puolilta maailmaa.

Qashqai on myös haastanut perinteiset käsitykset autojen elinkaaresta. Vuoden 2017 maaliskuu oli virallisesti Qashqain kaikkien aikojen menestyksekkäin myyntikuukausi Euroopassa: kuukauden aikana myytiin yli 33 000 Qashqaita.

Aidon ja alkuperäisen urbaanin crossoverin maine on ollut keskeinen osa Qashqain vetovoimaa kuluneen vuosikymmenen aikana. Qashqaissa SUV-mallin käytännöllisyys ja karisma yhdistyvät hatchbackin kompakteihin mittoihin, ajodynamiikkaan ja edullisiin käyttökuluihin. Uuden Qashqain merkittävät parannukset vahvistavat sen asemaa Euroopan johtavana crossover-mallina.

Uuteen Qashqaihin tehdyt muutokset on tehty asiakaslähtöisesti ja asiakaspalautteen pohjalta, kuten kaikissa Nissanin autoissa. Nissanin tutkimusten perusteella asiakkaat toivoivat modernimpaa ulkomuotoa, enemmän premium-ominaisuuksia ja valinnanvaraa, hienostuneempaa ajotuntumaa sekä lisää kuljettajaa avustavaa turvallisuusteknologiaa.

Uusi Nissan Qashqai lunastaa kaikki nämä toiveet ja paljon enemmän.


Kaikkien aikojen Qashqai: Tekna+ tarjoaa premium-tason varustelun

Qashqai-mallistossa on nyt uusi korkein varustetaso Visia-, Acenta-, N-Connecta- ja Tekna-tasojen yläpuolella: Tekna+. Premium-tason vakiovarustelun tarjoava Tekna+ on suunnattu asiakkaille, joille kelpaa vain kaikkien aikojen paras Qashqai.

Auton sisällä istuimet on verhoiltu korkealaatuisella, pehmeällä nappanahalla. Keskipaneelien ylelliset tikkaukset antavat kolmiulotteisen vaikutelman – ensimmäistä kertaa Nissanin autossa Euroopassa. Sama laatuvaikutelma toistuu takaistuimilla. Nahkaverhoilu on vakiona musta, mutta valinnainen syvän luumunpunainen sävy on saatavissa ilman lisäkustannuksia.

Kuljettajan istuimen sähköisesti ohjattu, paineilmatoiminen ristiseläntuki on toinen uusi ominaisuus, joka nähdään nyt ensimmäistä kertaa Nissanin autossa Euroopassa. Sen ansiosta kaikenkokoiset kuljettajat voivat hienosäätää istuma-asentonsa juuri sopivaksi, mikä parantaa mukavuutta ja vähentää väsymistä. Autoon on lisätty myös istuimen ja ovipeilien muistitoiminto, joka mahdollistaa kahden eri asennon ohjelmoinnin. Qashqai on Nissanin ainoa automalli Euroopassa, jossa on tämä muistitoiminto.

Auton ulkopuolella Tekna+-varustetason premium-ominaisuuksiin kuuluvat satiinihopean sävyiset peilin kuoret ja kattokaiteet.

Sisätilojen parannukset vahvistavat premium-vaikutelmaa

Premium-tason parannusten vaikutus on selvimmin nähtävissä uuden Qashqain sisätiloissa, jotka henkivät erinomaista laatuvaikutelmaa ja hienostuneisuutta. Ohjaamo on nyt myös entistä kuljettajakeskeisempi.

Auton sisällä katse kiinnittyy ensimmäiseksi näyttävään ohjauspyörään, jonka muotoilukieli on yhtenäinen Nissanin uusimpien mallien, täysin uuden Micran ja uuden X-Trailin, kanssa. D:n muotoinen ohjauspyörä on vakiovaruste kaikissa Qashqain varustetasoissa. Sporttisen kolmipuolaisen ohjauspyörän suora alaosa helpottaa kuljettajan nousemista autoon ja autosta pois.

Myös ohjauspyörän keskiö on entistä pienempi ja puolat entistä ohuemmat. Tämän ansiosta ohjauspyörän yläosan aukko on 17 % entistä suurempi ja kuljettaja näkee mittariston paremmin. Monitoiminäytön (vasen puola) ja vakionopeudensäätimen (oikea puola) uudet nelisuuntaiset säätimet ovat entistä helppokäyttöisemmät, joten kuljettaja voi pitää katseensa tiessä.

Lisäksi ohjauspyörän kehää on levennetty 34 millimetristä 37,5 millimetriin, jotta kuljettajan ote siitä on entistä mukavampi ja varmempi. Uudenlaista premium-vaikutelmaa luo ohjauspyörän keskipuolan satiinihopeaviimeistely, joka heijastelee Nissanin tunnusomaisen V-motion-etusäleikön muotoja.

Auton sisällä on tehty myös monia muita parannuksia. Ilmasuuttimissa ja ovien sisäkahvoissa on entistä laadukkaammat, käteen miellyttävämmältä tuntuvat materiaalit. Keskikonsolin kyynärnoja etuistuimien välillä on saanut uuden, tyylikkään tikkauksen Acenta-tasosta alkaen. Katon sisäverhoilu on nyt saatavilla tummana Tekna- ja Tekna+-varustetasoissa. XTronic-CVT-automaattivaihteiston vaihteenvalitsin on saanut nahkatyyppisen päällysteen.

Kaikkien ovien kertapainalluksella toimivat ikkunakytkimet ovat nyt vakiovaruste kaikissa malleissa. Ikkunat voidaan myös avata ja sulkea etäältä avaimen kauko-ohjaimella.

Uudet, entistä mukavammat istuimet

Asiakkaat ovat aina kiitelleet Qashqain mukavuutta, ja uudessa mallissa sitä on parannettu entisestään. Etuistuimet on suunniteltu kokonaan uusiksi N-Connecta-varustetasosta alkaen.

Istuinten alustaa ja istuintyynyä on levennetty, jotta istuin tarjoaisi paremman tuen. Entistä korkeammat ja hartioiden kohdalta kavennetut etuistuimien selkänojat tuovat matkustamoon lisätilan tuntua ja tarjoavat paremman näkyvyyden takaistuimilta.

Selkänojien takana on naarmuuntumista entistä paremmin kestävä muoviverhoilu ja kaksi käytännöllistä karttataskua.

Acenta-tason istuimissa on nyt myös uudet, kestävämmät pehmusteet.

Myös Qashqain kahta tietoviihdejärjestelmää on parannettu asiakaspalautteen perusteella. Digitaalinen DAB-radio on nyt ensimmäistä kertaa vakiovaruste. Kosketusnäytöllä varustetussa NissanConnect-satelliittinavigointijärjestelmässä (vakiovaruste N-Connecta-tasosta alkaen, lisävaruste Acenta-mallissa) on uusi käyttöliittymä, joka on helppokäyttöisyydessään entistä enemmän mobiilisovelluksen kaltainen. NissanConnect-järjestelmällä varustetuissa uusissa Qashqaissa on myös haineväantenni, joka parantaa vastaanottolaatua.

Handsfree-järjestelmän toimintaa on tehostettu siirtämällä järjestelmän integroitu mikrofoni kattovalon yhteyteen.

Valoisan ja avaran matkustamon, fiksujen säilytysratkaisujen ja käytännöllisten toimintojen ansiosta Qashqai on erittäin monikäyttöinen auto. Todella joustava tavaratila vetää 430 litraa ja peräti 1598 litraa, kun suhteessa 60:40 jaettu toinen istuinrivi taitetaan alas. Koko mallistossa on Nissanin innovatiivinen tavaratilanjakaja, joka mahdollistaa tilan jakamisen ja järjestämisen 18 eri tavalla.

Täysin uusi BOSE Premium ‑audiojärjestelmä.

Huippuluokan audiojärjestelmää peräänkuuluttaneen asiakaspalautteen pohjalta Tekna+-varustetasoon on lisätty vakiona ja Tekna-varustetasoon on saatavana täysin uusi BOSE-järjestelmä, johon kuuluu kahdeksan kaiutinta: kaksi 25 mm:n diskanttikaiutinta tuulilasin alla, 165 mm:n bassokaiuttimet etuovissa, 130 mm:n keskialuekaiuttimet takaovissa ja kaksi 115 mm:n bassokaiutinta erikoisvalmisteisessa kotelossa varapyörän syvennyksessä. Etumatkustajan istuimen alla on digitaalista signaalinkäsittelyä hyödyntävä 8-kanavainen digitaalinen vahvistin, joka mahdollistaa räätälöidyn vastekorjauksen.

Järjestelmä luo laaja-alaisen, konserttimaisen äänimaailman ja takaa äärimmäisen puhtaan toiston myös suurilla äänenvoimakkuuksilla.

Uuden BOSE Premium ‑järjestelmän myötä Qashqai-mallistossa on nyt kolme vaihtoehtoista audiojärjestelmää. Aikaisemmat kaksi järjestelmää on säädetty uudelleen auton sisätiloihin tehtyjen muutosten edellyttämällä tavalla. Lopputuloksena on erityisesti bassoäänten parempi tasapaino matkustamon eri osissa.

Entistä modernimpi ulkomuoto

Nissan Qashqain näkyvimmät parannukset löytyvät kuitenkin sen ulkopuolelta. Kaikista katselukulmista selvästi havaittavat muutokset antavat Qashqaille uuden, entistä modernimman yleisilmeen.

Qashqain keula on uudistettu täysin. Uudessa koriin integroidussa puskurissa on hyödynnetty koriväriä aikaisempaa laajemmassa mittakaavassa, ja puskuri on saanut myös uuden, kiiltävän mustan viimeistelyn. Puskurin molemmilla puolella olevat ilmanottoaukot tehostavat moottorin jäähdytystä.

Molemmissa etukulmissa on vaakasuuntaiset koristelistat, jotka ovat mustat Visia- ja Acenta-malleissa ja satiinihopean sävyiset N-Connecta-tasosta alkaen. Etusumuvalot, jotka ovat vakiovaruste Acenta-tasosta alkaen, on upotettu syvemmälle puskuriin ja sijoitettu alemmaksi.

Qashqain uudistetun keulan keskeisenä elementtinä on Nissanin ikonisen V-motion-etusäleikön uusin versio. Sen keskellä olevasta uudesta Nissan-merkistä on kaksi eri varianttia: Visia-tasosta alkaen merkki on upotettu kokonaan etusäleikön pinnan tasolle, jotta sen taakse sijoitetun älykkään hätäjarrutustoiminnon tutkan aallot pääsisivät esteettä merkin läpi. Aikaisemmin tutka oli alempana ja sivummalla. Perinteisempi koholla oleva Nissan-merkki löytyy Visia City-tasosta, joissa ei ole älykästä hätäjarrutustoimintoa.

Etusäleikön kromikehykseen on sijoitettu myös älykkään Around View Monitor ‑kamerajärjestelmän etukamera, joka on suunnittelun ansiosta lähes huomaamaton. Aikaisemmin kamera oli integroituna keulan Nissan-merkkiin.

Halogeeniajovalojen (Visia-, Acenta- N-Connect-tasot) ja täysledivalojen (vakiona Tekna- ja Tekna+-tasoissa ja lisävaruste N-Connecta-tasossa) muotoilun välille on nyt tehty selvempi ero.

Halogeeniumpioissa päiväajovalojen tunnusomainen bumerangikuvio on saanut uuden tulkinnan, joka muodostuu yhdeksästä ledistä aikaisempien kuuden ledin sijasta ja paksummasta linssistä. Lopputuloksena on entistä modernimpi ja premium-henkisempi vaikutelma.

Lähivalot on säilytetty samanlaisina kuin aikaisemmassa mallissa, mutta kaukovalojen valokeilaa on levennetty uusien heijastimien avulla. Tämä parantaa näkyvyyttä pimeällä. Myös ajovaloumpioihin integroitujen suuntavilkkujen kokoa on suurennettu.

Päiväajovalojen bumerangimuoto on uudistettu myös täyslediajovaloilla varustetuissa malleissa, joissa se kiertää umpioiden koko yläreunan. Täyslediajovaloihin on nyt ensimmäistä kertaa integroitu olosuhteisiin automaattisesti mukautuvat ajovalojärjestelmä, joka kääntää valokeilaa ohjauspyörän liikkeiden ja ajonopeuden mukaan. Järjestelmä tulee nyt Nissanin autoihin ensimmäistä kertaa Euroopassa ja Qashqain ohella myös uuteen X-Trailiin. Järjestelmä parantaa ajoturvallisuutta kohentamalla näkyvyyttä kaarteissa huomattavasti.

Uusi integroitu päiväajovalo-/suuntavilkkukokonaisuus koostuu neljästä uudesta LED-heijastimesta.

Myös simpukankuoren muotoinen konepelti on muotoiltu uudelleen. Uuden Qashqain takana uudistettu puskuri antaa entistä modernimman ja premium-henkisen vaikutelman. Qashqai-mallistossa on nyt ensimmäistä kertaa kaksi erilaista takapuskuria varustetasosta riippuen. Niiden muotoilu on sama, mutta N-Connecta-tasosta alkaen puskurin alaosassa on satiinihopean sävyiset koristelevyt.

Takana valoumpiot on muotoiltu kokonaisuudessaan tunnusomaiseen bumerangimuotoon. Tämä ratkaisu saa auton perän näyttämään leveämmältä. Takavaloumpioihin on suunniteltu myös aerodynaaminen elementti, joka osaltaan vähentää ilmanvastusta hieman ja pienentää siten käyttökustannuksia. Myös takavalojen taustaa on tummennettu. NissanConnect-järjestelmällä varustetuissa malleissa on katolla haineväantenni.

Qashqaihin tehdyissä muutoksissa merkille pantavaa on kaikkien yksityiskohtien tarkka huomiointi. Erinomainen esimerkki tästä on takapysäköintitutka, jonka anturit on nyt upotettu kokonaan puskuriin. Ero aikaisempiin, hieman koholla olleisiin antureihin on pieni, mutta kertoo auton uudesta premium-luonteesta.

Sivulta katsottuna Qashqain uudistuminen käy selvimmin ilmi uusista 17-, 18- tai 19-tuumaisista kevytmetallivanteista. Vanteiden aerodynamiikka on optimoitu ilmanvastuksen pienentämiseksi. Suurimpien vanteiden uudet muotoiluelementit nähdään nyt ensimmäistä kertaa Euroopassa: yhtenä kappaleena koneistetun vanteen kehälle on tehty pienet porrastukset, ja kaikki puolat ovat hienoisesti kuperat.

Uuteen Qashqaihin tehdyt muutokset ovat lisänneet sen pituutta 17 millimetrillä, joten kokonaispituus on nyt 4394 mm aikaisemman 4377 mm:n sijasta. Leveys (1806 mm) ja korkeus (1595 mm) ovat pysyneet samoina.

Qashqain kattavaa korivärivalikoimaa, joka pitää sisällään perus-, metalli- ja helmiäisvärejä, on laajennettu kahdella eloisalla värillä, jotka todellakin erottuvat joukosta. Uudet sävyt ovat Vivid Blue ja Chestnut Bronze.

Vieläkin enemmän luottamusta herättävät ajo-ominaisuudet

Luottamusta herättävät ajo-ominaisuudet kuuluvat kaikkien Nissanin autojen vakiovarusteluun. Nissan mittaakin erikseen ajotuntumaa, tarkkaa ohjausta ja vaivatonta hallintaa kolmessa eri ympäristössä – moottoritiellä, maantiellä ja kaupunkiympäristössä.

Luottamusta herättävät ajo-ominaisuudet ovat aina olleet Qashqain tavaramerkki. Uuden Qashqain suorituskykyä on kuitenkin parannettu monin tavoin myös tässä suhteessa. Nämä parannukset eivät ole nähtävissä paljain silmin, mutta kuuluvat tärkeimpiin, joita uuteen autoon on tehty. Ajon aikana niiden vaikutus tuntuu selvästi ja lisää kuljettajan varmuutta ja turvallisuuden tunnetta.

Nissanin Euroopan teknisen keskuksen tiimi hyödynsi muutosten suunnittelussa asiakkailta saatua palautetta ja omien tutkimustensa tuloksia. Muutokset ovat parantaneet Qashqain ajomukavuutta, käsiteltävyyttä ja ohjausta entisestään.

Ajomukavuudessa painopisteenä oli korin liikkeiden parempi hallinta ja tehokkaampi iskunvaimennus. Tämä tavoite saavutettiin uusilla iskunvaimenninsäädöillä, pienentämällä yksittäisten pyörien jousivakioita ja muotoilemalla muoviosia. Myös kallistuksenvaimentimen jäykkyyttä lisättiin auton käsittelyominaisuuksien optimoimiseksi. Korinvakautusjärjestelmään tehtyjen muutosten ansiosta kori kallistelee nyt vähemmän isojen töyssyjen yli ajettaessa.

Kehitystiimi onnistui myös luomaan kaarreajoon varmemman ajotuntuman ja tarkemman ajolinjan muuttamalla ohjausakselia paksummaksi ja säätämällä ohjausvoimaa ohjauspyörän keskiasennon ympärillä.

Uusi Active Return Control ‑teknologia takaa ohjauspyörän entistä luonnollisemman palautumisen keskiasentoon, mikä lisää ohjaustarkkuutta. Uuden ohjauspyörän taakse sijoitettu dynaaminen vaimennin vähentää tärinää, joka välittyy kuljettajan käsiin ohjauspyörästä.

Entistäkin vähemmän melua ja tärinää

Myös uuden Qashqain melu-, tärinä- ja värähtelytasot ovat pienentyneet merkittävästi. Etuovien sisään ja takapyöräkoteloiden taakse on lisätty enemmän ääntä eristävää materiaalia, joka on myös entistä korkealaatuisempaa. Tiivistystä etuovien ympärillä on lisätty ja takaovien ikkunalasi on nyt paksumpi (3,85 mm aikaisempien 3,15 mm:n sijasta).

Näiden muutosten ansiosta matkustamoon kantautuva rengas- ja tuulimelu on vähentynyt kaikissa Qashqai-malleissa. 1,6-litraisella dieselmoottorilla varustetuissa malleissa on myös entistä vähemmän moottorimelua voimansiirtojärjestelmän paremman kalibroinnin ansiosta.

Kuljettajan ja matkustajien näkökulmasta hiljaisempi matkustamo tuntuu laadukkaammalta ja rentouttavammalta. Se parantaa myös Bluetooth-handsfree-järjestelmän kuuluvuutta ja toimintaa. Nissanin insinöörit ovat mitanneet, että muutokset parantavat puheen ymmärrettävyyttä auton sisällä viidellä prosentilla. Tätä voidaan pitää merkittävänä parannuksena.

Hyvät aerodynaamiset ominaisuudet ovat aina kuuluneet Qashqain vahvuuksiin ja vähentävät osaltaan auton käyttökustannuksia. Kaikista ulkomuotoilun muutoksista huolimatta uuden Qashqain ilmavastuskerroin on edelleen 0,32, eli luokkansa kärkitasoa. Myös auton etupuskurin alle on asennettu ns. pyörregeneraattori vähentämään ilmanvastusta ja tuulimelua. Nissan on hakenut patenttia tälle ratkaisulle, jota yhtiö pitää tärkeänä innovaationa autojen aerodynamiikan kannalta.

Uudet Nissan Intelligent Mobility ‑järjestelmät ja itseohjautuva ProPILOT-teknologia

Nissan Intelligent Mobility on yhteisnimitys edistyneille teknologioille, jotka tekevät Nissanin autoista entistäkin houkuttelevampia ja muokkaavat uusiksi käsityksiä siitä, mistä autot saavat käyttövoimansa, kuinka niillä ajetaan ja kuinka ne integroituvat osaksi yhteiskuntaa. Tavoitteena on tarjota Nissanin autojen kuljettajille ajoelämys, joka on entistä varmempi, ja takaa parhaat mahdolliset yhteydet ulkomaailmaan. Laajemmassa mittakaavassa tarkoituksena on parantaa yleistä liikenneturvallisuutta.


Vuonna 2007 tapahtuneesta ensilanseerauksesta alkaen Qashqai on ollut se automalli, joka kuvastaa parhaiten Nissanin pyrkimystä tuoda älykäs teknologia kaikkien ulottuville. Uusi Qashqai osoittaa entistä selvemmin Nissanin sitoutumisen asiakkaiden tarpeisiin.

Nissan tuo uuteen Qashqaihin myös itseohjautuvan ProPILOT-teknologian vuoden 2018 aikana. ProPILOT on Nissanin ensimmäinen askel kohti täysin itseohjautuvia autoja. Se tuo kuljettajalle lisävapautta automatisoimalla ajamisen arkipäiväisimpiä osa-alueita.

ProPILOT hallitsee ohjausta, kaasupoljinta ja jarruja täysin automaattisesti maantieajossa yhdellä kaistalla – myös suurella ajonopeudella ja vilkkaassa liikennevirrassa. Sen toimintaperiaate pohjautuu kolmen eri järjestelmän – aktiivisen kaistavahtijärjestelmän, älykkään vakionopeussäätimen ja Traffic Jam Pilot (TJP) ‑järjestelmän – yhteistoimintaan. ProPILOT-teknologian aktivointi käy Qashqain ohjauspyörässä olevalla painikkeella. Järjestelmän toimintaan liittyvät tiedot näkyvät monitoiminäytössä mittariston keskellä. ProPILOT-teknologiasta on luvassa lisätietoja lähempänä sen lanseerausta.

Uuteen Qashqaihin on lisätty myös uusia Nissan Intelligent Mobility ‑järjestelmiä. Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä, joka vähentää törmäysriskiä parkkiruudusta peruutettaessa, on saatavissa Qashqaihin nyt ensimmäistä kertaa. Järjestelmä varoittaa mahdollisesta törmäysvaarasta visuaalisesti ja äänimerkeillä, jos kuljettaja on aikeissa peruuttaa toisen ajoneuvon lähestyessä.

Qashqaissa on ollut älykäs hätäjarrutustoiminto jo vuodesta 2014. Uudessa mallissa siihen on lisätty myös innovatiivinen jalankulkijoiden tunnistustoiminto, joka auttaa estämään törmäyksen jalankulkijaan hyödyntämällä auton edessä olevaa tutkaa ja kameraa. Kuolleen kulman varoitusjärjestelmän toiminta perustuu nyt pikemminkin tutkan tietoihin kuin kameran kuviin. Tämän ansiosta järjestelmän toimintasäde on laajentunut ja tunnistustarkkuus parantunut.

Liikennemerkkien havainnointi, kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä, älykäs pysäköintiavustin, älykäs Around View Monitor ‑kamerajärjestelmä ja kaistavahti kuuluvat edelleen Qashqain varusteluun. Moniin auton teknologiajärjestelmiin on lisätty seuraavan sukupolven ohjausmoduulit suorituskyvyn optimoimiseksi.


Aivan uutena ominaisuutena on Auto Hold -toiminto, joka tukee mäkilähtöavustinta manuaalivaihteistolla varustetuissa autoissa. Järjestelmä pitää auton paikoillaan jopa kolme minuuttia, minkä jälkeen seisontajarru kytkeytyy automaattisesti. Auto Hold -toiminto toimii niin ylä- ja alamäessä kuin tasaisellakin maalla ja vapauttaa kuljettajan jatkuvasta jarrupolkimen painamisesta. Tämä parantaa ajoturvallisuutta, lisää kuljettajan varmuutta ja vähentää kuljettajan väsymistä. Vihreä merkkivalo mittaristossa ilmoittaa järjestelmän aktivoitumisesta.


Uusi Qashqai säilyttää luonnollisesti myös aikaisemman sukupolven viiden tähden Euro NCAP ‑turvallisuusluokituksen.


Taloudelliset moottorit ja luokkansa alimmat CO2-päästöt – 99 g/km


Kaikki aikaisemman Qashqai-sukupolven taloudelliset moottorit ovat periytyneet uuteen mallistoon. Valinnanvaraa on bensiini- ja dieselvaihtoehtojen, kuusivaihteisen manuaalivaihteiston ja XTronic-CVT-automaatin sekä etuvedon ja nelivedon välillä. Valikoimaan kuuluu muun muassa 1,5-litrainen 110 hv:n dieselmoottori, jonka 99 g/km:n CO2-päästöt ja 3,8 litran kulutus sadalla kilometrillä ovat segmentin alhaisimmat.


Koko moottorivalikoima on esitetty alla:


Moottori

1.5 110 hv diesel

1.6 130 hv diesel

1.6 130 hv diesel

1.6 130 hv diesel

1.2 115 hv   bensiini

1,2

115 hv bensiini

1.6 163 hv   bensiini

Vaihteisto

6-v   man. (etuveto)

6-v   man. (etuveto)

CVT   (etuveto)

6-v   man. (neliveto)

6-v   man. (etuveto)

CVT   (etuveto)

6-v   man. (etuveto)

CO2-päästöt   (g/km)

99

116

122

129

129

129

134

Yhdistetty   polttoaineen kulutus (l / 100 km)

3,8

4,4

4,7

4,9

5,6

5,6

5,8

Vakio- ja lisävarusteet

Kaikissa uusissa Qashqai-malleissa on vakiona kuusi turvatyynyä sekä ABS-jarrujen, elektronisen jarruvoiman jaon ja ajonvakautusjärjestelmän kaltaisia kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Myös manuaalinen ilmastointi, rengaspaineen valvontajärjestelmä, DAB-digitaaliradio, Bluetooth-valmius, vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin sekä sähköisesti taittuvat ja lämmitettävät sivupeilit kuuluvat vakiovarusteluun.

Valitun varustetason mukaan saatavissa ovat myös muun muassa kaksivyöhykkeinen ilmastointi, ajovaloautomatiikka ja sadetunnistinpyyhkijät, sisääntaittuvat sivupeilit sekä tummennetut lasit takaikkunassa ja takasivuikkunoissa. Monet ylempien tasojen vakiovarusteista on mahdollista saada lisävarusteina alempien tasojen malleihin. Saatavissa ovat myös panoraamalasikatto sähköisellä aurinkoverholla, puskurien suojalevyt, kylkiputket, koirakalteri, taakkateline kattokaiteisiin ja kiinteä vetokoukku sähkökytkentöineen.